IMPRESSZUM

Az informatika és a távközlés híreiről, eseményeiről számos erre szakosodott helyen olvashatnak az interneten. A Jövőkép nem kíván közvetlenül konkurálni velük, nem gondoljuk, hogy azokat nem lesz érdemes olvasni a jövőben. Azt viszont gondoljuk és ígérjük, hogy magas színvonalú, széles látókörű online hírportált kínálunk önöknek, amely Magyarország és a nagyvilág általunk fontosnak tartott vagy csak egyszerűen érdekes híreit élvezetes, de szakmailag releváns formában tárja önök elé. Írásaink témái felölelik a vezetékes és mobil távközlés újdonságait, a legújabb intelligens eszközöket, a hazai és globális gazdaságot és társadalmat formáló megatrendeket vagy éppen az információbiztonságot. Mindezeken túl beszámolunk a nemzetközi ICT-világ egyik meghatározó társasága, a Telekom-csoport, illetve annak magyar leányvállalatai, a T-Systems Magyarország és a Magyar Telekom előremutató technológiai és üzleti fejlesztéseiről is. Tartsanak velünk ennek a rendkívül izgalmas, folyamatosan fejlődő és mindig megújuló világnak a felfedezésére a JövőKép ICT hírportálján keresztül!

Smart Universe
A minket körülvevő világ rohamtempóban lesz egyre intelligensebb. Olyan eszközök, készülékek kapcsolódnak az internetre és egymáshoz az otthonunkban, a munkahelyünkön, az autónkban, a városban, olyan feladatokat oldanak meg helyettünk, amelyekről korábban ez el sem tudtuk képzelni, megkönnyítve, környezetbarátabbá vagy éppen biztonságosabbá téve életünket. Milyen technológiák, eszközök formálják ezt az okos jövőt? Hogyan alakítják át életünket? Milyen veszélyekkel kell szembenéznünk és hogyan birkózhatunk meg ezekkel?

Élvonal
Informatika és telekommunikáció szétválaszthatatlanul összefonódott egymással. Az internet nélkül mit ma már egy számítógép, és  mit érnek a legjobb online szolgáltatások, ha nincs eszköz, amin keresztül igénybe tudjuk őket venni? A legjobb, leghatékonyabb megoldásokat, különösen a vállalati szférában -- azok tudják kínálni, akik mind a két területen otthonosan mozognak. Rovatunkban bemutatjuk azokat az innovatív megoldásokat, amelyekkel a T-Systems Magyarország, a Magyar Telekom és a Deutsche Telekom járulnak hozzá hazai és nemzetközi ügyfeleik üzleti céljainak eléréséhez.

Trend

Blockchain, Big Data, IoT, 5G, M2M, fintech, mesterséges intelligencia, augmented reality – zúdulnak ránk az infokommunikáció újabb és újabb varázsigéi. Önmagában is fontos trendet jelölnek mindannyian, de együttes hatásuk, a gazdaság és a társadalom digitalizációja jócskán túlmutat a részek összegénél. Ha szeretne segítséget kapni a jelen és a jövő megatrendjeinek jobb megértéséhez, ha szeretne tisztában lenni azzal, mi zajlik éppen a nagyvilágban, milyen új izgalmas termékek és fejlesztések várhatóak, olvasson bátran tovább.

Magyarországot nem szokás a világ infokommunikációs élvonalához sorolni. Ennek jogosságán vagy jogtalanságán lehet vitatkozni, de azon nem, hogy hazánkban is számtalan izgalmas fejlesztés zajlott és zajlik. Itthon rovatunkban azt mutatjuk be, milyen hatással van hazánkra a digitalizáció, milyen eredményeket értek el a piaci és államigazgatási szereplők, vagy éppen hogyan csapódnak le a nemzetközi trendek Magyarországon.